Sonda chineză Chang’e 6 a ajuns pe partea întunecată a Lunii. Cum a fost posibilă reușita spațială

Această misiune de 53 de zile a fost lansată pe 3 mai. Misiunea ar trebui să facă posibilă, potrivit Xinhua, prelevarea primelor mostre pe partea ascunsă a Lunii. Aceasta e o regiune a satelitului Pământului rar explorată.

Sonda va încerca să colecteze material lunar. Și să efectueze alte experimente în zona sa de aselenizare.

Pentru a face acest lucru, sonda chineză Chang’e 6 va putea folosi dispozitivul de forare pentru a preleva probe de sub suprafaţă. Precum şi braţul robotic pentru a prinde materialul, direct pe suprafaţă în acest caz.

Procesul este de aşteptat să fie finalizat în următoarele două zile, a precizat Xinhua.

Chang’e 6 va încerca să se întoarcă pe Pământ 

Chang’e 6 va încerca apoi să plece de pe partea îndepărtată a Lunii. În 2019, China a mai trimis un dispozitiv pe partea îndepărtată a Lunii. Dar nu a adus nicio probă.

Oamenii de ştiinţă cred că partea întunecată a Lunii – numită aşa pentru că este invizibilă de pe Pământ şi nu pentru că nu captează niciodată razele Soarelui – este foarte promiţătoare pentru cercetare. Deoarece craterele sale sunt mai puţin acoperite de fluxurile de lavă antice decât cele de pe partea apropiată şi vizibilă. Astfel, sonda chineză Chang’e 6 poate oferi informații importante despre formarea Lunii. 

Prin urmare, ar putea fi mai uşor să se colecteze probe acolo, pentru a înţelege mai bine cum s-a format Luna.

„Probele colectate de Chang’e 6 vor avea o vârstă geologică de aproximativ patru miliarde de ani”, a declarat Ge Ping, director adjunct al Centrului de Explorare Lunară şi Inginerie Spaţială din China.

China şi-a extins semnificativ programele spaţiale sub preşedintele Xi Jinping, acesta investind miliarde de dolari în sector pentru a-i ajunge din urmă pe liderii american şi rus. SUA sunt îngrijorate de acest avans, pentru că a început o cursă spațială.

This post was originally published on this site

Articole Recente

Din aceeași categorie